(foto: flickr.com/arbeiderpartiet)
(foto: flickr.com/arbeiderpartiet)

Desarmerte sykelønnsbomben.

I dag klarte partene i arbeidslivet å bli enige om en ny IA-avtale, og reddet med det velferdsstaten – for en stund i alle fall.

– Det hastet så mye å få på plass denne avtalen at vi ble ferdige fem dager før fristen, sier Jens Stoltenberg.

Den visjonære statslederen tror dagen i dag vil gå over i historiebøkene som et vendepunkt – dagen da en ny kurs ble staket ut.

– Jeg er meget stolt over at vi nå får til dialogmøter mellom lege, sykemeldt og bedrift allerede etter 4. uke, sier han og røper at han lovet å ikke klippe håret sitt før dette punktet på var plass.

– Nå er jeg lettet, siden luggen vokste ganske så langt ned i pannen. Et par konservative fruer har allerede løftet på øyenbrynene, opplyser Ap-lederen.

Ingen visste nøyaktig når sykelønnsbomben ville gå av, og partene var derfor enige om at det var riktig å demontere den raskt.

De uføretrygdede er svært lettet over at det nå endelig blir gjort noe med de uførefremmende ordningene, og ser frem til dialogmøtene.

– Dette vil være en unik mulighet til å bli fortalt hvordan jeg kan jobbe meg før igjen, sier ryggplagede Astrid Gjøvik som lenge har følt at vurderingene fra legen har lagt for mye vekt på fagmedisin.

Poenget med den historiske avtalen er at folk skal gå på jobb med den friske delen av seg, og ikke sitte hjemme med den syke delen. Astrid Gjøvik er allerede godt i gang med forberedelsene.

– Nå sitter jeg og skriver CV og jobbsøknader for den friske delen av meg. Den syke kan forbli hjemme og tvinne tomler, forteller hun og gleder seg til å vende tilbake som badevakt.

– Jeg svømmer jo med beina og armene, ikke med ryggen.

Følg 5080 på facebook og twitter.