(foto: flickr.com/20792787@N00)
(foto: flickr.com/20792787@N00

– Useriøst av Arbeiderpartiet.

Kilder 5080posten har snakket med, sier at SV føler seg lurt i regjeringen. Dette bekreftes nå langt på vei av SVs egne:

– Vi ble lovet at vi skule få bestemme neste sak hvis vi var med å legge avgift på biodiesel, men nå sier Arbeiderpartiet at de aldri har sagt det, sier statssekretær Heidi Sørensen ved miljøverndepartementet.

Det går også rykter om at en SV-delegasjon ble utsatt for et pek i kantinen forleden dag. De ble fortalt at skulle få viljen sin i Lofotenspørsmålet hvis de klarte å spise en spiseskje med kanel.

– Det som virket som en veldig enkel oppgave, det var jo bare snakk om en spiseskje. Men vi prøvde 4-5 ganger hver uten suksess, sier en sjokkert Audun Lysbakken.

Et annet sårt moment for sentrale SV-ere, er behandlingen de ble utsatt for under jagerfly-saken.

– Vi skulle få være med å velge hvis vi klarte å gjette hvilket tall mellom 1 og 10 Barth-Eide tenkte på, og så viste det seg at tallet var 52 433, sier en oppgitt Stein Ørnhøi som mener Arbeiderpartiet opptrådte useriøst.

Enkelte SV-statsråder har den siste tiden blitt observert med lapper bak på ryggen. Erik Solheim hadde blant annet en lapp da han ved 20-tiden i går kveld ruslet gjennom Pilestredet: «Tut hvis du elsker CO2».