(flickr.com/photos/arbeiderpartiet)
(flickr.com/photos/arbeiderpartiet)

Leste høyt fra egne sitater.

Flere i Arbeiderpartiets sentralstyre er svært kritiske til partileder Jonas Gahr Støre etter tirsdagens krisemøte. Mange reagerer på at møtet trakk ut i tid fordi Støre insisterte på å sitere seg selv ved en hver anledning.

Selv avviser Støre kritikken.

– Som jeg har sagt mange ganger før, opplever jeg at jeg har partiets fulle støtte til å sitere meg selv. Og det kan du sitere meg på, sier Støre til 5080.no.

– Og det kan jeg godt gjenta.

Kilder bekrefter også at Støre forsøkte å lekke egne sitater til pressen under møtet.

– Etter at Tajik leste høyt fra varslene, gikk Støre opp og leste høyt fra egne sitater i over en time, sier en person som var tilstede på møtet.

Partilederen bekrefter dette, men mener det bare var naturlig å sitere seg selv i en slik situasjon.

– Jeg sier det igjen: Det er jeg som er sjefen. Da må jeg forholde meg til det jeg sier på en grundig måte. Det innebærer, for det første, å sitere. Og for det andre, å presisere hvor jeg har sitatet fra. Dette er det viktig for meg å få fram, og det har jeg sagt mange ganger.

For Jonas Gahr Støre bør en god leder være sitatvennlig.

– Jeg gjentar det jeg har sagt om dette før: en leder må på forhånd ha tenkt gjennom alle mulige scenarioer. Bare slik kan jeg ha et godt Støre-sitat for en hver anledning.

– Som jeg tidligere har sagt: Den som ikke lærer av mine sitater, er dømt til å gjengi dem, siterer Støre, før han legger til:

– Som jeg sa i begynnelsen i av intervjuet: dette har jeg, slik jeg opplever det, både partiets og min fulle støtte på. Og det kan du sitere meg på.