Foto: Flickr.com/Arbeiderpartiet

Statsminister Jonas Gahr Støre står fast på at ikke hadde kjennskap til Jens Stoltenberg før ble Stoltenberg ble omtalt som en mulig sentralbanksjef i media.

– Nei, som jeg har sagt før: Jeg har aldri hatt en samtale med ham. Vi gikk tur sammen rundt Sognsvann i oktober, men da var det turen som var fokuset, ikke samtalen, forklarer Støre.

Ryddig

Statsministeren mener han har opptrådt svært ryddig i forholdet med Stoltenberg.

– Straks Stoltenberg åpnet munnen og presenterte seg, informerte jeg ham om at dette kunne jeg ikke diskutere videre siden jeg nå var statsminister.

Også i etterkant av turen har prosessen vært ryddig, ifølge Støre

– På eget initiativ tok jeg umiddelbart kontakt med lovavdelingen i justisdepartementet bare for å få bekreftet at jeg var statsminister. Jeg kalte da Stoltenberg inn til en ny tur – hvor vi blant annet  smakte på mitt nye, hjemmelagete syltetøy – for å underrette ham om svaret fra lovavdelingen.

Ikke normal praksis

Det er heller ikke normal praksis å definere turer som samtaler, fortsetter Ap-lederen.

–  Samtaler med psykologer eller frisører foregår f.eks. innendørs mens man sitter. Det er de fleste jurister enige om. Turer er mer som sonderinger for å avklare om det er grunnlag for samtaler, poengterer han.

– Langs Sognsvann er det dessuten mange som går tur med hunden sin uten at de har samtaler med den, og uten at de har et bevisst forhold til hundens rolle i statsforvaltningen.