I de siste dagene har det vært hevdet at vennskapet mellom Jens Stoltenberg og DnB NORs sjef, Rune Bjerke, er for nært. Beskyldingene kom etter at DnB NOR solgte sine statsobligasjoner to dager før regjeringen offentliggjorde sin krisepakke. – Man må huske på at Norge er et veldig lite land, innvender Stoltenberg.

Stoltenberg er oppgitt over kritikken mot de tette båndene mellom han og hans venner. – Eliten må ha høystatusjobber, og derfor opplever vi at venner sitter på andre siden av forhandlingsbordet, forteller Stoltenberg.

Ifølge Stoltenberg har det lenge vært bestemt hvilke posisjoner han og hans venner skulle ha i Norge. – De planene ble utarbeidet på begynnelsen av 80-tallet av våre foreldre. Det ble bestemt hvem vi skulle gifte oss med, hvilke verv vi skulle inneha i russestyret og hvilke jobber vi senere skulle ha. Så, som dere ser, dette er utenfor vår kontroll.

Hvis Norge hadde vært like stort som USA, ville ikke dette vært noe problem, hevder Stoltenberg. – I USA er det jo masse mennesker, og der er det mindre sjanse for at elitevennene hjelper hverandre på toppen. Jeg og mine venner kan ikke lastes for at Norge har så få innbyggere, sukker en oppgitt Stoltenberg.