(Skjermdump: nrk.no)

– Ikke ment så bokstavlig.

Statsminister Jens Stoltenberg kaller i kveld inn flere av landets ledende digitale nabokjerringer til et møte. Bakgrunnen er stormen rundt Plumbos kommentar om Madcon på lørdagens Spellemannspris.

– Jeg ba jo om flere digitale nabokjerringer i nyttårstalen min, men hadde aldri forventet meg en slik respons. Jeg kommer til å si til dem at de tok meg altfor bokstavlig, forteller Stoltenberg til 5080.no.

Statsministeren understreker at han ikke synes noe om moccamann-vitsen, men mener reaksjonene på internett ble for voldsomme.

– Vi kommer til å snakke litt om proporsjoner, og hvilke saker man bør bruke krefter på. For den digitale nabokjerringens troverdighet, er det viktig at aktørene oppfører seg litt mindre som nabokjerringer.

Blant de digitale nabokjerringene som er innkalt, er VG Nett og db.no. De stiller seg uforstående til kritikken fra statsministeren.

– Vi har tatt vårt oppdrag svært seriøst, og hele tiden vært så hysteriske som bare nabokjerringer kan være. Allerede kort tid etter at statsministeren ba om digitale nabokjerringer, var det f.eks. flere digitale nabokjerringer på banen som latterliggjorde begrepet «digitale nabokjerringer».