NRKs Hans-Wilhelm Steinfeld satte i går ny norsk rekord i unødvendig kronglete, blærete og forvirrende spørsmålsstilling. Rekorden ble satt under mandagens Dagsnytt 18-sending på NRK P2. – Endelig får jeg anerkjennelse for spørsmålene mine, sier en glad rekordholder.

Hør Steinfelds rekordspørsmål:

Hans-Wilhelm Steinfeld forteller at han bruker mye tid på å forberede spørsmålene, og at det har vært litt tungt at så har lagt merke med dem eller kommentert dem. – Jeg arbeider ut i fra en modell hvor målet er å høres ut som om jeg stiller et oppfølgingsspørmål, mens jeg egentlig bare forvirrer intervjuobjektet og viser at jeg selv har lest mange bøker, forklarer Steinfeld. – En hersketeknikk, altså.

Steinfeld tror at hans spesielle stil kan føres tilbake til opplevelser i barndommen. – Av grunner jeg ikke vil komme inn på her, har jeg et enormt behov for å bli elsket og sett opp til. Jeg trives med å være småkonge hvor enn jeg går. Det var også derfor jeg flyttet fra Bergen. Byen var ikke stor nok for både Davy Wathne og meg, forklarer Steinfeld, og legger til: – Det finnes nok ikke mange programledere som er så selvinnsiktsfulle som meg. For å parafrasere den tyske rikskansler Otto Von Bismarck: ”Det er to ting folk ikke har godt av å vite hvordan blir til, og det er pølser og debattprogrammer”.