(foto:flickr.com/healinglight)
(foto:flickr.com/healinglight)

– Jeg er en forfulgt minoritet.

Milliardær Stein Erik Hagen annonserte i går at han vil flykte fra landet. Hagen hevder han er en del av en forfulgt minoritet.

– Systematisk, statlig diskriminering i fire år har fått meg til å rømme fra denne kommuniststaten som gav meg mulighet til å bli uspiselig rik, fortviler Hagen.

Han mener dette er et spørsmål om kulturell undertrykking:

– Kultur er viktig for alle mennesker, vi må alle få uttrykke vår egen kultur. Det føles som om jeg ikke får puste når jeg ikke kan uttrykke min egen rikmanns- og snobbekultur. Jeg håper denne epoken i Norges historie vil stå til skrekk og advarsel for fremtidige generasjoner.

Til 5080posten forteller Hagen at han vil markere utflaggingen ved å opprett et nytt museum som tar for seg forfulgte gjerrigknarker og stormannsgale rikingers historie:

– Utstillingen begynner med forfølgelsen av Keiser Nero, fortsetter med den franske revolusjonen og så helt opp til våre dager med heksejakten mot Guldbrand Gråstein. Fellestrekket ved alle er at de er grønnjævlig rike og at det strider mot deres personlige kultur å dele denne rikdommen med resten av samfunnet.

Hagen arbeider for at museet kan bli en gren av Holocaust-museet, siden begge museer tar for seg forfølgelsen av forsvarsløse minoriteter.

– Jeg har stor sympati med jødene. Men jeg vil ikke gjøre samme feilen som dem, jeg flagger ut før det er for sent.

Hagen har samarbeidet om museumsprosjektet med Christoffer Bruun som tidligere har laget utstillingen «Ufyselige rikmannssønners historie».

Oppdatering, kl 13: 03: Cappelen melder at de til høsten vil gi ut Stein Erik Hagens memoarer fra de siste 4 årene. «Stein Erik Francks dagbok» handler om årene da finansmannen måtte leve i skjul for sosialistene på kongesuiten på Oslo Plaza.