(foto: flickr.com/cebete)

Legger fram kritikken på tirsdag.

Mens regjeringen legger siste hånd på statsbudsjettet som legges fram på tirsdag, finpusser opposisjonen på sine reaksjoner på budsjettet. Reaksjonene vil bli lagt fram samtidig med budsjettet.

En lekkasje fra Høyre avslører at Jan Tore Sanner vil klage over at regjeringen ikke baker samfunnskaken større, når den unnlater å gi det største kakestykket til John Fredriksen.

– Vi har fått det for oss at velgerne liker dette bildet av samfunnet som en kake. For hvem vil vel ikke ha større kake? spør en kilde sentralt plassert i Høyre.

På tirsdag legger også KrF-leder Dagfinn Høybråten frem sin kritikk. Budsjettet skal bli omtalt som et ”svik mot de fattige og svake i samfunnet”.

KrFs nestleder, Inger Lise Hansen, kommer til å støtte regjeringens budsjettforslag, og vil uttale at ”dette er en politikk som også KrF bør stå for i fremtiden.”

Landets nest største parti, FrP, har fått i oppgave å lete etter de stedene i Stortingets vandrehall hvor sukkingen og stønningen gir mest romklang.

– Jeg tror ikke velgerne er så interesserte i innholdet i kritikken vår. De legger best merke til kraften i okkingen og bæringen, tror en kilde sentralt plassert i Geir Mo.