(foto: flickr.com/sparebank1)

Kun detaljer gjenstår.

I går ble det kjent at Fornyingsdepartementet har bestemt seg for å kjøpe tjenester fra leverandøren av sikkerhetstjenester på nett, BankID.

– Dette betyr at 2,8 millioner nordmenn får tilgang til alle offentlige nettjenester. Nå gjenstår det bare noen detaljer før alt skal være i orden. Jeg må blant annet finne ut hvor jeg la den hersens bankbrikken så vi kan betale for tjenestene, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Hun var ganske sikker på at hun la kodebrikken i vesken i morges, men innser nå at den kanskje ligger hjemme i bokhyllen.

– En stor fordel er at mange av disse brikkene er små og derfor veldig mobile. Bankbrikken kommer lett ned i vesken, bukselommen og i støvsugerposen.

Finner hun BankID-brikken, kan avtalen bli en realitet allerede i dag.

– Da må jeg bare innstallere nyeste versjon av Java, og så er vi klare til å betale. Min sønn skulle komme oppom kontoret i firetiden i dag og hjelpe meg.

Aasrud har stor tro på at den nye ordningen vil gjøre livene til de fleste nordmenn mye lettere.

– Nå må du bare finne BankID-brikke, reinstallere Java og restarte maskinen før du kan bruke offentlige tjenester. Får du problemer, kan du alltids skaffe deg en sønn.