(foto:flickr.com/norskevenstre)
(foto:flickr.com/norskevenstre)

Garanterer å ta Synnøve Svabø på puppene.

– Etter valget garanterer Venstre at vi skal lage et sant helvete! Vi skal sjefe politikere hit og dit, og stille en mengde krav – forutsatt at vi kommer over sperregrensen, lover Lars Sponheim.

Disse lovnadene har partilederen hogget i stein så alle kan se at han mener alvor.

– De som ikke tror meg, kan komme hjem på gården min og lese steintavlene mine. Der står det at etter valget vil vi jobbe beinhardt for å opptre som om vi er på størrelse med Ap, kreve den ene ministerposten etter den andre og jevnlig møte med kongen. Selvsagt under forutsetning av at vi kommer oss over sperregrensen.

Sponheim garanterer også at han skal bli avbildet i underbuksen, nekte Trond Giske en klem og ta Synnøve Svabø på puppene, som andre politikere med bred folkelig støtte. Hvis partiet kommer over sperregrensen.

– Og blir det oljekrise, da garanterer jeg å ta trikken. Skulle jeg bryte noen av disse garantiene kan folk, på dramatisk vis, komme hjem til meg og stikke meg i øynene med skarpe nåler, dra tarmene mine utover jordet – i alle himmelretninger – og deretter brenne meg med brennesler. Ja, de store bak utedoen. Men alt dette forutsetter at Venstre kommer over sperregrensen.

Sponheim innrømmer at han har en svakhet for garantier. De er hans «fremste pedagogiske virkemiddel», sier han.

– Ordet «love» har blitt veldig utvannet i det siste. Bruker man istedet ordet «garanti» får man masse mediefokus på sin egen person, og jeg framstår like viktig som representanter for regjeringen. Det er plutselig som om jeg har ansvar for noe. Ah, jeg håper virkelig at garantiene mine garanterer at vi kommer over sperregrensen.