(foto: flickr.com/thematisch)

– Midt i en prokrastineringsrevolusjon.

Stadig flere nordmenn tar i bruk sosiale medier når de skal kaste bort arbeidstid. Vi er midt inne i en prokrastineringsrevolusjon, ifølge Eirik Arnstad.

– Se her! Nå skriver jeg at jeg kjeder meg, og raskt dukker det opp tips om gøyale Youtube-klipp, frekke kommentarer og artige quizer fra hele verden, sier Arnstad som reiser rundt og holder foredrag om hvordan nordmenn kan kaste bort tiden i cyber space.

Mens man tidligere kastet bort tiden på røykehjørnet, ved kaffemaskinen og gjennom lange dobesøk, har sløsingen av tid i dag beveget seg ut av arbeidsplassens trange rammer.

– Det er ganske utrolig: Man kan sitte i Vadsø og kaste bort arbeidsdagen sammen med en i New Dehli. Dette utfordrer vår måte å tenke unnasluntring på.

Arnstad hevder at unnasluntring i dag minner mer om jobb.

– Man sitter i samme stilling som man jobber, man stirrer på de samme skjermene og får de samme muskelplagene. Det er nesten umulig i dag å se om folk jobber eller driver dank. Kanskje det i framtiden vil være nettopp unnasluntringen vi lever av, mens jobbing vil virke gammeldags?

Nordmenn av begge kjønn, og i alle aldre, benytter seg i dag av sosiale medier når de skal lure se unna arbeid, og etter at Facebook har kommet i en nynorsk variant, har også nynorskbrukere kunnet tatt del i den digitale ødslerevolusjonen.

– Om 50 år kommer vi til å se tilbake på tiden før sosiale medier, og le av den ensidige måten vi kastet bort arbeidsdagen på. Min spådom er at vi i framtiden ikke lenger har behov for kaffetraktere.