Det var en svært glad Ståle Solbakken som møtte norsk presse på torsdag.

– Det er en ære å få trene Norge. Jeg ble så glad at jeg med en gang måtte ringe til kaptein Omar Elabdellaoui og gi ham en real skyllebøtte, fortalte Solbakken.

Deretter gikk turen til de andre spillerne på det norske landslaget. 

– Kommunikasjon er veldig viktig for meg. Det er bedre at de får vite hvor udugelige de er fra meg først, at det ikke kommer via dere, sa Solbakken og siktet mot pressekorpset med langefingeren.

– Som leder er det viktig å, så fort som mulig, skape mistillit. Det skapes ikke over natta, men gjennom stein på stein med kjefting og smelling.

Solbakken fortalte at han hadde bitt seg merke med nødlandslagets prestasjon i kampen mot Østerrike. 

– Der var det mange spennende spillere jeg ser fram til å skjelle ut. Jeg er opptatt av at vi får på plass et stort nettverk av speidere som kan dra rundt i Europa og kartlegge spillernes svakheter. Da blir det mye lettere for meg å finne ting å hakke på.

Den tidligere København-treneren vedgikk at jobben blir mer utfordrende på grunn av koronapandemien.

– Det beste er så klart å kjefte ansikt til ansikt, men mye kan også gjøres på Teams eller Skype. Da kan man f.eks. legge på truende filtre og bakgrunner. 

Da NFF kontaktet Ståle Solbakken og tilbød ham jobben som landslagstrener, trengte han ikke lang betenkningstid:

– Nei, jeg ga dem huden full med en gang for at de ikke hadde ringt tidligere. Jeg mener: Hvor vanskelig er det å slå det jævla nummeret mitt? Alle vet at det er 0045 for å ringe til Danmark.

Solbakken gleder seg til å ta fatt på arbeidet, og innrømmet at han skal bjeffe litt ekstra på familien akkurat i kveld. 

– Men i morgen tidlig kl 07 så skal jeg kjefte meg selv våken. Da får jeg hele dagen på å sette meg inn i hvilke banneord jeg kan bruke på spillerne, avsluttet Solbakken før han reiste seg og sparket i stykker stolen han satt på.