Sogning raser mot Samferdselsminister Liv Signe Navarsetes bruk av ordet «tåpelig». Narvasete brukte tåpelig i en beskrivelse av Høyres spørsmål i Stortingets spørretime.

– Jeg blir så steike forbanna! Å bruke ordet tåpelig er noe av det styggeste man kan si, sier Åge Torvanger. I følge Åge Torvanger kommer ordet tåpelig av det norrøne ordet «tæpr», og det engelske ordet «nobody». – Betydningen av tæpr er for stygt å si offentlig, men ordet nobody betyr som kjent ingen kropp. En som sier at andres kropp ikke er verdt noe, fortjener ikke livets rett, mener Torvanger.

Ifølge Torvanger var det på 1500 og 1600-tallet vanlig at man hogget hodet av personer som kalte andre nobody. – Det er kanskje litt drøyt å hogge hodet av henne, men hun bør på en eller annen voldelig måte bringes til taushet, sier en bestemt Torvanger.

Dette hodet bør skilles fra sin kropp, mener engasjert sogning

Torvanger har selv blitt kalt tåpelig av Narvasete. Det skjedde på begynnelsen av 90-tallet, da Torvanger la fram et forslag om å bygge Europas største kasino i Førde. – Jeg ringte Narvasete og la fram forslaget. Hun svarte med å kalle forslaget det mest tåpelige hun noen gang hadde hørt og ba meg om aldri mer å ringe henne midt på natten, sier en oppgitt Torvanger.

Torvanger opplevde ordbruken til Narvasete som svært vanskelig. – Før tenkte jeg på ordet til alle døgnets tider, men etter langvarig faglig hjelp, tenker jeg bare på ordet når jeg griner meg i søvn, sier Torvanger. Det har ikke lykkes 5080-redaksjonen å komme i kontakt med Narvasete.