En inkurie i en norsk nettavis skapte 24 timer lang mediestorm forrige uke.

Fredag morgen kom meldingen om et skuddrama i et bolighus i Grimstad. En familiefar hadde skutt og drept kona og deres to felles barn, før han rettet våpenet mot seg selv.

Da nettutgaven av en lokalavis samme ettermiddag slo fast at familien var av afghansk opprinnelse, gikk alarmen for fullt i de nasjonale nyhetsmediene.

Etterforskningsleder Harald Furu i Grimstad-politiet kunne ikke bekrefte opplysningene tirsdag kveld, men uttalte til lokalavisen at «…ære er svært viktig i stammekulturer som den gjerningsmannen kom fra», og at det å «…miste ansikt overfor klanen kan ødelegge dagen, om ikke året, for den det gjelder.»

Drapet ble hovedtema for flere debattsendinger i TV og radio dagen etter, og Hege Storhaug møtte i Redaksjon EN for å kreve at islam som religion må legges ned.

Da en konkurrerende nettavis sjekket saken dagen etter, viste deg seg imidlertid raskt at det hele skyldtes en skrivefeil i reporterens notater, og at gjerningsmannen var av arendalsk opprinnelse.

– Dette dreier seg om en personlig tragedie, og ingenting mer. Vi anser saken som avsluttet, sier etterforskningsleder Harald Furu til 5080posten i dag.