Skjermbilde 2014-03-05 kl. 15.23.07Husker du disse journalistene?

Baywatch var den populære amerikanske TV-serien om livvaktene på badestranden i Los Angeles. Serien var svært populær, både da den gikk på 90-tallet, og da den ble mimret om i norske nettaviser i siste halvdel av 00-tallet. For flere var disse mimreartiklene begynnelsen på en innholdsrik journalistisk karriere.

Rampelys-journalist i VG, Catherine Gonsholt Ighanian, skrev om hva som hadde skjedd med Baywacht-stjernene allerede i 2008. Allerede da var hun regnet som en autoritet på feltet etter å skrevet om en mulig Baywatch-film. Flere år senere var hun en del av teamet som rullet opp saken som avslørte bruddet mellom Aksel Hennie og Tone Damli.

Du husker kanskje saken fra 2012 med overskriften «Husker du disse sexsymbolene?» Journalisten bak var Lise Hanssen som på den tiden arbeidet med kjendisstoff på msn.no. I dag har Hanssen blitt et par år eldre og jobber nå med kjendisstoff på msn.no.

I en periode mellom 2010 og 2011, produserte Halstein Røyseland i VG flere artikler om livene til Baywatch-stjernene. I 2013 var han med å rulle opp saken som avslørte bruddet mellom Aksel Hennie og Tone Damli.

Blant de største sluggerne i bransjen, er Dagbladets Arna Vikanes Sørheim. I 2010 var Sørheim kvinnen bak hele fire saker om gamle Baywatch-stjerner. Dette arbeidet brukte hun som springsprett for den videre karrieren i 2011, hvor hun bl.a. skrev en artikkel om at David Hasselhoff var i Norge for å spille inn reklamefilm.

Siste skudd på stammen, er Filters Silje Midthaug. I mars 2014 stod hun bak en fyldig sak om hva Baywatch-stjernene gjør nå – på 24 ½-års-jubileet for seriens premiere. Nå graver hun etter andre tv-serier som pirrer både lesernes nostalgi og runkemuskler.