Kongorettsak 1 på sitt mest dramatiske. (foto: 5080)

Forhåndsomtale av etterlengtet oppfølger.

I fjor fikk vi den dramatiske historien om de to norske eventyrerne som hadde dratt til Kongo for å gjøre seg fete. Tjostolv Moland og Joshua French ble viklet inn i en floke av drap, dødsdommer og malaria. Med dette saftige scenarioet gikk de til topps i alle norske nyhetsmedier.

Nå er det klart for ungguttenes tredje rettsak. Landet er fremdeles Kongo, og drapstiltalen er den samme. I det hele tatt er det lite som er forandret fra den første rettsaken. Vi er igjen i Kisangani, og lite nytt blir presentert om mordene.

Vi skulle gjerne sett at de hadde endret på mange av de svakere elementene fra første rettsak, f. eks. den dreptes enke, som gjorde en sørgelig figur i eneren. Men enken er med, dårligere enn noensinne. Når i tillegg de mest dramatiske elementene fra eneren, som sinnsykdom og canossagang gjennom gatene er tonet ned, blir det hele nokså uinteressant.

Det er også grunn til å spørre om ressursene er prioritert riktig, når den eneste nyvinningen er en omlakkert drapsbil.

Mens Kongorettsak 1 var et friskt vindpust av død og fordervelse, er Kongorettsak 3 et surt oppgulp av drøvtygde ideer. Der Kongorettsak 1 fascinerte, vil Kongorettsak 3 dysse deg i søvn.

Klart, saken vil nok vekke en del oppmerksomhet, spesielt i agurktiden, men den vil på langt nær nå samme høyder som de to foregående. Hvis du er journalist, og bare skal dekke en sak i år, bør du ikke velge Kongorettsak 3.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.