(foto: flickr.com/awhitis)
(foto: flickr.com/awhitis)

Stor bokrasfare på universitetene.

Ved 08:00-tiden i morges ble Hovedredningssentralen varslet om at det hadde gått et ras på Blindern.

– En professor fra Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo er begravd under enorme bokmasser. Etter våre beregninger gikk skredet en gang i løpet av de siste dagene, men ble først varslet i dag av en vitenskapelig assistent som hadde morgenavtale med professoren, sier Erlend Frøystein ved Hovedredninssentralen.

Etter det 5080posten kjenner til, ventes lavinehunder fra Røde Kors å ankomme Blindern en gang på formiddagen. Først da vil det være mulig å lokalisere professoren.

Erlend Frøystein advarer mot stor bokskredfare på Universitetet.

– På denne årstiden er skredfaren ekstra stor. Professorer stabler semesteroppgaver oppå bunker av fagbøker og kompendier, og lager da rasfarlige boklag. Det minste nys eller oppgitt sukk over samfunnets tilstand, kan være nok til å sette bøkene i bevegelse og dermed utløse et skred, sier Frøystein.

Hvis man blir tatt av bokskred, har Frøystein følgende oppfordring:

– Legg deg på rygg, strekk ut armene og prøv å flyte på bokmassene, gjerne sikt på utgangsdøren. Ha alltid på deg en fløyte som kan tilkalle oppmerksomhet dersom du blir begravet. Mobiltelefon gir en falsk trygghet, siden mange professorer blir så oppslukt av bøkene sine at de glemmer å lade telefonen.

Oppdatering: kl 10.19: Lavinehundene har ennå ikke funnet professoren. Ifølge letemannskapet er dette et svært vanlig problem da professorer ofte lukter for mye bok.

Følg 5080 på facebook, twitter og buzz.