Det har vært mye aktivitet på Brann stadion i dag etter ryktene om en ny liga hvor man ikke kan rykke ned. 

– Vi hørte om dette i går, og det er svært interessant for en klubb som Brann, sier daglig leder Vibeke Johannesen.

– Brann har jo lenge ønsket seg en ordning hvor vi hverken kan rykke ned eller tape for Mjøndalen. Det høres egntlig ut som om dette konseptet er skreddersydd for oss.

Forsøkt å komme i kontakt

Onsdag har man i Brann gjennom morgentimene forsøkt å komme i kontakt med Real Madrids mektige president for å forhandle.

– Vi ringt litt rundt i Madrid og spurt om det er noen som har nummeret hans. Foreløpig har det vist seg vanskelig å få riktig nummer, særlig siden vi ikke helt husker hva han heter. 

Styreleder Birger Grevstad Jr. har fått informasjon om at flere kubber har trukket seg fra den nye ligaen, og at det derfor kan være ledige plasser til klubber som Brann.

– Hvis Liverpool og United er ute, er det rom for andre lag med røde trøyer og upopulær ledelse, tror Grevstad Jr.

Komme supporterne til gode

Han mener ligaen vil komme Brann-supporterne til gode. 

– For det første betyr det at vi kan sikre dyre bomkjøp i lang framtid. Videre vil vi ha råd til de hyppigere trenerbyttene som klubben er så kjent for.

Vibeke Johannesen understreker at det ikke er den vanskelige økonomiske situasjonen i kjølvannet av korona som er bakgrunnen for Branns interesse.

– Brann er faktisk ikke så hardt rammet av pandemien. Vi hadde uansett budsjettert med å rote bort store summer i år. Nå har vi riktignok litt mindre penger å rote bort, men situasjonen er egentlig like dårlig som forventet.

Kraftige reaksjoner

Hun påpeker at de kraftige reaksjonene fra fotballfans over hele verden, minner mye om måten Branns supportere gikk i demonstrasjonstog mot salget av Trond Egil Soltvedt i 1995.

– Brann er alltid på utkikk etter støy som kan ta bort fokuset fra det som skjer på banen. Det tror jeg en slik amerikansk ligavariant kan bidra til.