(Foto: flickr,com/Christopher Spiegl)
(Foto: flickr,com/Christopher Spiegl)

– Til og med min egen mor kastet seg på.

For litt over en time siden postet Thomas Heger Lund (28) i Trondheim et seriøst spørsmål på nettstedet Facebook: «Hei, er det noen som kan anbefale en rørlegger i Trondheim?» Foreløpig har han bare fått tullesvar.

– Første kommentaren var «Med eller uten sprekk?». Den valgte jeg å overse i frykt for at tråden skulle skli ut. Kort tid etterpå kom imidlertid «Fått noe i røret?» og «Ai, litt tung frokost?», forteller Lund.

På dette tidspunktet, begynte Lunds Facebook-venner å skrive kommentarer om 28-åringens toalett, til tross for at toalettet ikke hadde noe å gjøre med rørleggerforespørselen.

«Har du prøvd å trekke i snora?» og «Før du ringer support, må du alltid prøve å skru av og på toalettet» kom i løpet av et par minutter, før noen av innleggene gikk over streken.

– Ja, f.eks. skrev min fetter: «Du må rope! Dette er ikke noe badekar, Sandra Borch!». Den var så drøy at jeg måtte slette den.

Likevel valgte Lund å ikke slette sitt eget spørsmål, i tilfelle han skulle få et par gode tips. Vannstanden i kjelleren hadde tross alt nådd 40 cm, og trønderen har lest mye om hvilket kraftig verktøy internett kan være for å samle informasjon.

– Så kom bildene. Først et bilde av det verste toalettet i Skotland. Da følte jeg det var på tide å gå inn i samtalen og forklare at jeg ikke hadde problemer med toalettet. En presisering som bare førte til kommentaren «That’s what she said», fortsetter Lund og viser oss en rekke andre bilder fra tråden. Bl.a. et bilde av en Plumbo-flaske som fikk 8 likes.

– Til og med min mor kastet seg på med å skrive «Hæ? Har vannet gått?», enda jeg har sagt til henne mange ganger at Marthe ikke er gravid, og at vi ikke planlegger noe barn med det første, sier han, før han må gå til maskinen og sjekke siste kommentar.

– Nei, ikke noe nå heller. Var bare en på jobben som siterte fra Øystein Sunde-sangen: «Hvorfor klapper alltid kloasettlokket sammen når jeg strør?»