(Foto: flickr.com/enthuan)
(Foto: flickr.com/enthuan)

Vil bare se på film. 

Den lyssky og innesluttede mannen som alltid går kveldstur i nabolaget ditt, Knut Håkonsen (43), fikk fredag en hyggelig overraskelse.

– Ja, rundt lunsj fikk jeg beskjed av stemmen i hodet at vi bare skulle være hjemme og se film i kveld, forteller Håkonsen.

Seriemorderen kunne nesten ikke tro det, spesielt med tanke på alle redskapene de har hentet ut av kjelleren denne uken.

– Men joda, det var bare å pakke ned hagesaksen. Stemmen hadde bestemt seg: vi skulle tilbringe litt kvalitetstid sammen, smiler 43-åringen, som gleder seg til å være hjemme på en fredagskveld, for en gangs skyld.

Stemmen, som har fått stadig sterkere kontroll over Håkonsen de senere årene, tror det er nødvendig med en slik kveld.

– Jeg har følt på i det siste, at tingene vi gjør i parken eller på kaien har blitt mer en plikt, noe vi bare gjør uten å være tilstede i Håkonsens liv. Vi trenger litt tid, bare oss to. En guttekveld uten damer som skriker og ber om nåde, forklarer stemmen.

Den svært så overbevisende stemmen frykter at de to, umerkelig, har begynt å gli fra hverandre.

– Det kan være sunt med en slik helg hvor vi kan stoppe opp og tenke hvorfor vi begynte med dette. Vi har jo tatt opp så mye på Get-boksen som vi aldri får sett. Lever vi egentlig det livet vi vil leve?

Så hvis du går alene hjem fra fest i kveld, kan Håkonsen nesten garantere at du ikke vil bli overfalt av ham.