(foto: flickr.com/joysaphine)
(foto: flickr.com/joysaphine)flere måneder i skjul.

Levde flere måneder i skjul.

Det var en gruppe svært slitne tillitsvalgte fra Senterpartiet som i går kveld returnerte fra de indre skogene i Telemark. Siden midten av Juni har hele Sps kampanjeapparat holdt seg der i skjul, i frykt for at noen skulle oppdage dem under valgkampen.

– Vi innså på et tidlig tidspunkt at den beste måten å beholde velgere på var å ligge helt stille så langt vekk fra mennesker som overhodet mulig.

I løpet av oppholdet har de stort sett levd på reinlav og en og annen ørret. En av kampanjemedarbeiderne brakk beinet for to uker siden, og gleder seg nå til å få behandling.

– I redsel for å bli oppdaget, beveget vi oss kun rundt på natten. I mørket snublet jeg over en stabel flyers vi holdt på å grave ned, og brakk foten på to steder. Heldigvis hadde vi med oss bannere vi kunne bruke til å spjelke bruddet med – jeg vet ikke hva som ville skjedd ellers.

Hele opplegget holdt imidlertid på å gå fløyten flere ganger:

– Det var ganske kritisk til tider, spesielt den gangen vi så ulv. At vi ikke kunne skyte den, var en tøff kamel å svelge for mange av våre medlemmer, forteller lederen for valgkampen.

Lederen ønsker fortsatt å være anonym, men sier han er svært fornøyd med resultatet.

– De 73 stemmene vi mistet ved årets valg var forventet, da disse velgerne var svært, svært gamle. Ingenting varer evig – selv ikke Sp-velgere.

Kampanjelederen sier de også har fått forespørsler fra Venstre om å få bli med i skogen.

– Jeg tror det kan til å bli et fornøyelig grønt samarbeid. Og hvis Venstre følger vårt eksempel og klarer å holde seg helt usynlige og ikke si noen ting, tør jeg nesten garantere at de kommer seg over sperregrensen ved neste valg.