Selvkjørende biler er i vinden, og nå lar bilbransjen seg imponere av den nye modellen av Porsche Boxster. Kabrioleten er ikke bare selvkjørende, men tuter automatisk når den passerer attraktive kvinner.

– Bilen er designet slik at du kan lese avisen mens du flørter med fotgjengere på en varm sommerdag. Kjører du forbi en vakker kvinne, sakker bilen ned farten og hornet avgir to korte støt, sier sjefsutvikler i Porsche, Stefan Wolke.

Bilprodusenten har testet tutelyder på en stort utvalg kvinner for å finne hvilken tuting som gir størst effekt. 

– Når kvinner hører denne kombinasjonen av to korte tut, strømmer blodet til kjønnsorganene deres. Dette er mye mer effektivt enn f.eks. en lang høy tut. Da slår hjertet bare raskere i panikk.

En av de største utfordringene for utviklerne var å lære bilen forskjellen mellom vakre kvinner og tynne, mannlige rockere.

– Tynne, mannlige rockere har mange likhetstrekk med vakre kvinner. Det gjelder både vekten og lengden på håret, men også de tettsittende klærne. Gjennombruddet kom da vi klarte å få bilen til å skille mellom sminke og faktiske blå ringer under øynene, forteller Wolke.

Roadsteren regnes som et gjennombrudd innen kunstig intelligens, og omtales som verdens første selvsosiale bil.

– Når du sitter i denne bilen, trenger du ikke løfte en finger for å være en del av det trafikale samfunnet. Nye Porsche Boxster kan gjenkjenne syklister og presse dem ut i grøften. Den den ruser motoren før grønt lys og rett før den forlater premierefester. 

Flere produsenter varsler at de også har utviklet tenkende og sosiale biler. Volvo har allerede lansert en stasjonsvogn som kjefter på barn i baksetet og tuter utålmodig utenfor fester hvor det deltar tenåringsdøtre.

Volkswagen Golf retter seg mot eldre kunder. Den holder seg alltid 20 km i timen under fartsgrensen og bomgirer når den skal ut på motorveien. 

Stefan Wolke tror selvsosiale biler er framtiden.

– Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for funksjonene. På trappene nå, har vi en kvinnemodell av Porsche Boxster. Den viser automatisk fingeren til biler som tuter flørtende.