(foto:flickr.com/long)
(foto:flickr.com/long)

– Kan sette New York på kartet.

Det var god stemning i New Yorks West Village da brødrene Aune og Vebjørn Sand i går åpnet sitt nye fem etasjers galleri. Spesielt begeistret var kanskje byens ordfører Michael Bloomberg:

– Dette er et flott tilskudd til byen vår. Er det noe vi har for lite av her, er det eksentriske kunstnere – folk som tør å uttrykke sin individualitet, og som risikerer ting for å skape noe nytt, sier Bloomberg til 5080posten.

Han håper New York vil få mye igjen for å huse det nye galleriet:

– Hvem vet, en dag vil kanskje New York være kjent for å bidra med en ny kunstretning. En retning som gjør at folk vil komme fra hele verden for å besøke oss. Sand-brødrene har det i seg: De tenker utenfor boksen, og kan sette New York på kartet!

Ordføreren sier de forventer at homofile vil strømme til byen i hopetall nå som Sand-brødrene har gjort det klart at det er OK å være litt annerledes i New York

Enkelte New Yorkere frykter at Sandbrødrene vil ha for stor tiltrekningskraft på elementer utenfra.

– Ville dyr, f,eks, en kjempegorilla vil kanskje finne på å dra til New York, og klatre opp Empire State buildning, sier en dame i 50-årene.

Hun forteller at Sand-brødrene er «The talk of the town», og at de fleste av hennes venninner ikke helt vet hva de skal mene om disse showmakerne. Men hun må innrømme at de ganske spennende:

– Endelig skjer det noe her, og det er jo bra.

Aune Sand forstår at de kan oppleves som litt barduse av new yorkerne, men han er overbevist om at Marianne Aulies rumpe vil skape furore:

– Den vil sette byen på hodet! Nå skal endelig The Big Apple få se en spretten rumpe!