(faksimile: nrk.no)
(faksimile: nrk.no)

Ventet store demonstrasjoner.

Russiske myndigheter skal ha blitt svært provosert av at den norske statskanalen valgte å utnevne Hans-Wilhelm Steinfeld til ny Russland-korrespondent.

– Dette er den kalde krigen på ny. Vi ser på denne utnevnelsen som en opptrapping av konfliktnivået mellom Russland og vesten, sier en kilde sentralt plassert i Kreml.

Fremdeles har myndighetene friskt i minne belastningen det var å huse Steinfeld under de forrige korrespondentperiodene. Spesielt irriterende skal det ha vært at Steinfeld til stadighet belærte russerne om deres egen historie.

– Han kunne finne på å sitere og fortelle belærende anekdoter i møte med våre statsledere. «Du vet Mr. Jeltsin, som Boris Jeltsin en gang sa…», minnes den anonyme kilden.

Også den jevne russer er forgarget over beslutningen, og det er ventet store protester i Moskvas gater de kommende ukene.

– Han, som vi ikke nevner med navn, er en svært støyende person. Til stadighet rettet han på språket vårt og klaget over det språklige forfallet, sukker en Moskva-kvinne på torget til 5080posten.

En mann husker med gru hvor mye oppmerksomhet Steinfeld krevde, og hevder han vil aldri glemme den lidelsen som ble påført det russiske folk.

– I russisk historie snakker vi om «da Steinfeld-teppet falt». Det er ingen som ønsker seg tilbake til den tiden. Jeg er sikker på at Steinfeld ble trent opp av CIA til å plage livet av oss, og jeg vet ikke om jeg takler en ny runde.

Følg 5080 på facebook og twitter.