«Girl Magnet A/S» er med i Norges-finalen i kåringen «Russebuss med størst utbytte til aksjonærene» (foto: flickr.com/damiel)

– Godt å kunne rase fra seg.

– Den er jo helt dritrå, men man må huske på at bak denne bussen ligger mange års planlegging, god organisering og hard jobbing, forteller Martin Tokvam (19) til 5080.no.

Tokvam er daglig leder på russebussen «Girl Magnet A/S».

– Opprinnelig hadde vi lyst å kalle den «Pussy Magnet», men endret navnet av hensyn til sponsorene. Og det er helt greit. Uten sponsorene hadde aldri russefeiringen blitt så vill, fortsetter han.

Russefeiringen i dag handler mer og mer om å forkaste samfunnets normer, og å være ansvarlige gründere. En undersøkelse foretatt av Russestyret, viser at 90% av alle russebussene i år er registrert i Brønnøysundregisteret.

– Vi er svært fornøyde med disse tallene. Dette viser at kampanjen vår «Det er ikke kult å ikke ha organisasjonsnummer» har båret frukter, sier informasjonsansvarlig i Russestyret, Vibeke Batzø.

Batzø tror russefeiringen for mange er en god er erfaring med tanke på arbeidslivet.

– For min egen del ser jeg på russefeiringen som en god forberedelse til mer russefeiring på børsen.

Martin Tokvam er svært glad for at han er russ i dag, og ikke da hans foreldre var ung.

– Da var russefeiringen utrolig lame. Budsjettrammene var trange, organiseringen var lik null og profesjonalitet var tydeligvis et fremmedord.

Han synes det er godt å kunne rase fra seg etter 12 år på skole.

– Jeg tenker de offentlig ansatte lærerne våre ikke er særlig høye i hatten når de ser at russebussene er finere enn skolen vi gikk på, konstaterer han.