Foto: Flickr.com, KrF/Astrid-Therese Theisen

KrFs partileder Kjell Inge Ropstad raser mot vedtaket på SVs landsmøte om selvbestemt abort helt fram til uke 22.

– På det tidspunktet er man et fullverdig menneske. Det skjer veldig lite utvikling etter uke 22, i hvert fall i mitt liv, forklarer Ropstad.

– Da jeg var et 22 uker gammelt foster hadde jeg alle mine politiske meninger klare. Jeg var mot abort og hadde bestemt meg for å følge det som står i Bibelen blindt resten av livet. 

Bestemte seg tidlig

På dette tidspunktet hadde han fått navn, den rare dialekten sin og hårfrisyren han skulle ha resten av livet. Hele Ropstads syn på tilværelsen ble formet i magen. Her bestemte han seg også for å aldri skifte mening.

– Jeg ble tidlig motstander av surrogati og historiske framskritt. Jeg var mot å gå i Pride allerede da jeg som sædcelle befruktet meg selv som eggcelle.

Partilederen ønsker å tale de minste fostrenes sak, og tror KrF hadde ligget godt over sperregrensen dersom man hadde gitt stemmerett til ufødte nordmenn.

– Når man blir 22 uker er det ingen problem å overleve utenfor magen og leve et fullverdig liv over sperregrensen. 

Motstander av nemd

Han er forøvrig enig i at dagens ordning med nemder er en dårlig løsning.

– «Nemd», jeg klarer nesten ikke si det tre ganger på rad. KrF ønsker derfor en reform hvor det heter «Barnedrapskommisjon», en sak jeg har kjempet for helt siden uke 18.