(foto: flickr.com/6593443883)
(foto: flickr.com/6593443883)

– Sier noe om gjennomføringsevnen.

Torsdag i forrige uke fikk Rom-folket hjelp av politiet til å pakke sakene sine på Sognsvann. Nå venter flere hundre mennesker på å bli busset ut av landet.

– Fremskrittspartiet var veldig tydelige i sommer: Det skulle settes opp busser for å frakte oss ut av landet. Nå nærmer det seg jul, og vi er fortsatt her, sukker Ghinea Stoica som lengter etter familien sin i Romania.

Rumeneren forteller at Rom-folket i Oslo er skuffet over FrP. Spesielt siden partileder Siv Jensen ga inntrykk av at dette tiltaket var svært enkelt å gjennomføre.

– Jeg synes det sier noe om gjennomføringsevnen til regjeringen. Hvor er bussene? Vi trenger populistisk handling, ikke bare populistisk prat.

Stoica opplyser at han hadde sultestreiket dersom han hadde hatt noe mat å ikke spise.

Også lykkejegere som har kommet til landet ved å utnytte asylinstituttet, er kritiske. En Sør-Sudanesisk familie som ankom landet i går, er rystet over at Norge fortsatt har bompenger.

– Dette er jo en sosialiststat. Hjemme hadde vi hørt rykter om den generøse nye regjeringen i Norge. Disse bomringene vil føre til en innvandringsbrems. Det er tydelig at FrP ikke vil legge forholdene til rette for lykkejegere.