Tidligere leder i Somalisk Ungdom på Lillehammer, Mohammed Osman Yusuf, hevder å være feilsitert på at han mente det var riktig å barn. – Det jeg mente var at det er det riktig å slå barnevernet, sier Yusuf til 5080.

Yusuf skapte ramaskrik da han tidligere i uken ble sitert i flere norske medier på at at han mente det var riktig å slå barn. Nå ønsker han å rette opp misforståelsen: – Jeg mente at når barnevernet kommer og snoker i mine og min families saker, er det riktig å bruke makt. De forstår ikke annet språk enn pisken.

Barnevernet har de siste årene flere ganger vært i kontakt med Yusuf og hans familie. Somalieren mener det er svært vanskelig å komme til Norge og plutselig måtte avstå fra vold når myndighetspersoner banker på døren hans. – Når de ikke viser normal respekt for min absolutt suverene autoritet, mener jeg det er riktig å reagere. Kan vi ikke slå, føler jeg verktøykassa er tom, fortviler han.

Sosialantropolog ved UiB, Kristoffer Hjort, forteller at det er en sterk tradisjon i Somalia for at man ikke skal legge seg opp i et familieoverhodes praksis. – For dem er det ikke vanlig at andre bryr seg med hvordan man oppdrar et lands myndigheter, sier Hjort.