(skjermdump: nrk.no)
(skjermdump: nrk.no)

– Helt lættis.

På mandag forsøkte journalist og reporter i NRK Peter Svaar å intervjue Ap-leder Jens Stoltenberg om en mulig NATO-jobb. Etter gjentatte forsøk, måtte Svaar gi opp: Den tidligere statsministeren ville ikke uttale seg om temaet.

Likevel valgte NRK å sende hele det innholdsløse intervjuet i Dagsrevyen samme dag. Svaar selv er fornøyd med den nærmest uredigerte reportasjen.

– Jeg synes det ble et veldig godt intervju. Jeg fikk spurt ham om det jeg lurte på. Han svarte heldigvis ikke, og da fikk jeg mulighet til å spørre ham en gang til og en gang til, forteller reporteren.

Svaar opplyser at han hadde en målsetting om å få Stoltenberg til å si «ingen kommentar» så mange ganger som mulig.

– Det er viktig å få avklart hva som ikke kan avklares. Jo flere ganger dette avklares, desto grundigere blir det uavklart. Dessuten er det helt lættis. Alle burde prøve!

Ikke nok med at saken ble sendt i Dagsrevyen, nrk.no laget også en artikkel om intervjuet med overskriften: «- Dette er en samtale jeg hverken kan eller vil ha.». Tirsdag fulgte Dagsreveyen opp med et liknende intervju, før TV2  endelig kom på banen med sin versjon onsdag kveld.

Heller ikke TV2 Nyheskanalen valgte å klippe bort de innholdsløse svarene i sin reportasje.

– Hadde vi tatt bort en del av svarene til Stoltenberg, føler vi at intervjuet hadde blitt ganske meningsløst. Det er bare når man ser hele sammenhengen at man kan se hele innholdsløsheten, forklarer nyhetssjef Jan Over Årsæther.