(flickr.com/fremskrittspartiet)
(flickr.com/fremskrittspartiet)

Ingen røyk og vin etter kl 16.

De fire borgerlige partiene er nå enige om hvordan de skal håndtere Per Sandberg. Etter det 5080.no kjenner til, kom partiene sammen fram til en tiltakspakke sent i går kveld.

Blant de viktigste punktene i den nye Sandberg-strategien, er punktet om at man skal prøve å legge Sandberg tidligere.

– Han blir veldig grinete utover kvelden. Spesielt hvis han er oppe så sent at han er med i Dagsnytt 18. Da blir han umulig å ha med å gjøre, og vi har det gående i flere timer med utspill på Aktuelt og TV2-nyhetene, forteller en kilde sentralt plassert i Venstre.

– Det ødelegger dessuten hele uka. Han trenger den rolige, dype søvnen, ellers våkner han gretten tidlig dagen etterpå og går rett i Politisk kvarter med personangrep og kabinettspørsmål.

I et forhandlingsnotat som 5080.no har fått tilgang til, kommer det fram at alle skal bidra til at Per Sandberg ikke får i seg vin og sigaretter etter kl 16: «All erfaring viser at det er lettere å legge Per hvis han ikke er under påvirkning av alkohol eller nikotin. Partene forplikter seg til å nekte Per adgang til disse nytelselsmidlene fra to timer før Dagsnytt 18-start – uavhengig av om han skulle legge seg ned på gulvet i butikken og skrike».

Sandberg får heller ikke Facebook på sengen i en hel måned. Kun et eventyr og en sang. Supernytt tillates hvis han ser det sammen med Erna.

Blant de mer omstridte tiltakene, er punktet om at han ikke får sitte ved siden av Tybring Gjedde på FrP-møter.

– De bare skrur hverandre opp, ifølge en Høyre-kilde, som er veldig glad for at FrP til slutt gikk med på det tiltaket:

– Til gjengjeld måtte vi godta at Per fikk en premie hvis han klarte å forholde seg til de nye reglene.

Etter det 5080.no erfarer skal denne premien bestå i at Sandberg får kjøre motorsykkel til Kristiansand i sommer. Der er planen at han skal gi de siste sigarettene sine til Kaptein Sabeltann.

Det er Sandberg-uke på 5080.no. Til glede for alle Per Sandberg-fans vil vi hver dag presentere nytt stoff om nestlederen i FrP, Per Sandberg.