FHI lover også et vaksinepass slik at folk kan dokumentere at de ikke er deg. (Skjermdump: nrk.no)

Onsdag kl 18 legger regjeringen fram sin oppdaterte vaksinestrategi. Flere uavhengige kilder bekrefter at man nå skal prioritere gamle, unge, helsepersonell, foreldrene dine, venner, kolleger, fjern slekt, vaksinemotstandere og fremmede – kort sagt: alle utenom deg. 

Ikke personlig

Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg presiserer at dette ikke er noen personlig vendetta mot deg, men at det bare er den beste strategien.

– Vi vet jo at du er flink og holder avstand, så da trenger vel ikke du vaksinen før, ja egentlig før neste pandemi, sier Stoltenberg.

Viktig

Hun forklarer at de hele tiden vurderer hva som er den beste strategien, men at beslutningen om å prioritere han naboen som smiler så mye for tiden, var logisk. 

– Du har lagt merke til at han er i et mistenkelig godt humør, og det er – som du fryktet – fordi han er vaksinert. Han kommer til å godte seg med dette i ukesvis, så slitsom som han er, og dermed kommer du til å holde deg flere meter unna ham. Logikken er soleklar.

For å få hjulene til å gå rundt i Norge, er det viktig at man prioriterer alle utenom deg, mener hun.

– Nå kommer sommeren, og da vil det bety mye at man kan dra på ferie, gå på konserter med favorittbandet ditt og gå ut og drikke øl på din stamplass. Noen må fortsette flørtingen med den som serverer når du sitter hjemme.

Fortsatt hjemmekontor

følge FHIs modeller kommer ingen til å savne deg uansett.

– Etter to måneder antar vi at de aller fleste har glemt deg. Det er ennå for tidlig å si om vi da vil huske på å gi deg en vaksine, understreker Stoltenberg.

Til tross for at alle andre snart er vaksinerte, anbefaler FHI at du fortsetter med hjemmekontor. 

– Nå er vi så nær en slutt på denne pandemien. Da kan du tåle noen ekstra måneder med zoom-møter med deg selv.