(Foto: flickr.com/trondheimhavn)
(Foto: flickr.com/trondheimhavn)

Lanserer «styrkingssamfunnet».

Statsminister Erna Solberg la i dag frem regjeringens handlingsplan for å bekjempe radikalisering og voldelig ekstremisme. Gjennom en 30-punkts handlingsplan lover regjeringen ny styrking av sterke styrkingsområder.

– Vi skal heve og styrke styrkingskompetansen, styrke alle landets styrkingsforskrifter og sikre at styrkende organer utarbeider styrkingsstrategier, sa en offensiv Solberg til pressen.

Hun rettet kraftig kritikk mot den rød-grønne regjeringen, og kaller de siste årenes styrking for styrkende svak.

– Vi kan ikke lenger leve med svekket styrking av arbeidet mot sterke radikale krefter. Derfor arbeider vi konkret for å bedre styrkingsflyten og styrke den nasjonale koordineringsstyrken. Vi vil dessuten styrke forebyggingen av angrep mot styrking, både på nett og blant barn og unge.

På pressekonferansen lanserte regjeringen «styrkingssamfunnet», og vil ha hele landet med seg på styrkeløftet.

– Fra nå av skal alt forankres i styrking. Alle får et ansvar for å styrkes i det nye styrkingssamfunnet. Norske familier blir tildelt et spesialsydd styrkeprogram, og innvandrere må årlig gjennomgå en styrket styrkeprøve.

Statsministeren lovet videre å styrke arbeidet mot styrking av radikale elementer. Dette innebærer bl.a. styrket overvåking av personer med styrket skjeggvekst.

– Sentralt i dette arbeidet, blir å utarbeide styrkingsmateriell for individuelt tilpassede mentor- og exit-ordninger. Men vi må også styrke det internasjonale samfunnet, avsluttet Solberg, som selv falt oppi en gryte med styrkedråper da hun var barn.