(foto:©Stortingsarkivet)

– Kan finnes flere potensielle Borten Moer i departementet.

Etter Ola Borten Moes angrep på miljøbevegelsen på onsdag, utarbeider regjeringen en ny strategi for å fange opp andre mulige «ensomme ulver» i Olje- og energidepartementet.

– Vi vil legge ned større ressurser i overvåkningen av ulike diskusjonsfora som Dagsnytt 18, pressemeldinger fra Senterpartiet i Trøndelag og førstesidene på tabloidavisene. Dette er et område hvor vi ser at det er økt aktivitet, og vi ser viktigheten av å innhente informasjon om hva som foregår på de aktuelle debattstedene, sier sikkerhetsansvarlig i regjeringen, Asgeir Nordbø til 5080.no.

Nordbø mener Borten Moe er et eksempel på hva som kan skje når noen faller utenfor fellesskapet.

– Når folk som Ola Borten Moe får gå rundt for seg selv med sine egne tanker, uten å bli korrigert, oppstår gjerne slik oppfatninger som vi i det siste har sett komme til uttrykk i media. Det kan finnes flere potensielle Borten Moer i departementet.

Regjeringen hevder at den har erfaringer med å håndtere såkalte ensomme ulver.

– Vi klarte å fange opp Per Olof Lundteigen på radaren før han klarte å påføre oss noen særlig skade. Problemet med personer som Borten Moe er at han ikke har de samme fysiske kjennetegnene som de tradisjonelle ensomme ulvene. Han likner på en vanlig statsekretær, selv om han er en like stor bygdetulling som Lundteigen.

Sikkerhetssjefen forteller at de vurderer å innføre noen av de samme sikkerhetsbestemmelsene på Borten Moe som de gjorde i tilfellet med Hallgeir Langeland.

– Vi har ansatt en vakt som passer på at Langeland bare får forlate Stortinget for å røyke. Hvis han nærmer seg plenen, har vaktene instruks om å rope «narkoman», hvorpå alle Securitas-vekterne i området strømmer til for å banke ham.