(foto: flickr.com/arbeiderpartiet)

Holder appell utenfor Trandum Asylmottak.

Kl 18:00 i kveld vil regjeringen arrangere en demonstrasjon mot taleføre papirløse asylsøkere.

– Ressurssterke asylsøkere  er med på å hule ut asylinstituttet. «Asylinstituttet» er jo et ord som er opprettet for å gi beskyttelse til en strammere asylpolitikk, sier statsminister Jens Stoltenberg til 5080posten.

Regjeringen kommer til å gå i fakkeltog for å protestere mot den papirløse asylsøkeren Maria Amelie. Toget stopper i 19-tiden foran Trandum asylmottak hvor det vil bli holdt appeller.

– Det verste er ventingen. Det er nesten uutholdelig å gå rundt i uvisshet på denne måten. Så lenge hun er i landet vet vi aldri når hun eller hennes støttespillere dukker opp på nyhetene, fortsetter statsministeren.

Justisminister Knut Storberget henviser til asyldebattkonvensjonen som er vedtatt av det norske folk.

– Det konvensjonelle i asyldebatter er å kreve en hardere asylpolitikk. De siste dagene har vi følt oss som en kasteball i velgernes spill.

Næringsminister Trond Giske mener det handler om framtiden.

– Når oljen tar slutt er det en strammere asylpolitikk regjeringen skal leve av. Her er etterspørselen stadig økende. Vi må derfor få på plass en kvoteringsordning hvor asylsøkere som har skrevet bøker kvoteres ut.

Flere europeiske regjeringer avholder i kveld støttedemonstrasjoner for den norske regjeringen. I Danmark har bl. a. regjeringen planlagt en våkenatt for å vise solidaritet med Stoltenberg-regjeringen. Statsminister Lars Løkke Rassmussen utdyper:

– Det er skremmende og vondt å se at ens kjæreste lider. Den eneste forbrytelsen de har gjort er å ha jobbet hardt for å bli integrert blant andre europeiske regjeringer.