(Foto: Monique Watne, FrPMedia)
(Foto: Monique Watne, FrPMedia)

– Bare en midlertidig løsning.

Det går mot en løsning på den omdiskuterte tiggeforbudssaken. Etter å ha innsett at det per i dag ikke er mulig å få til et tiggeforbud for hele landet, meldte justistdepartementet i kveld at de vil innføre et nasjonalt forbud i Kyrksæterøra.

– Dette er en kortsiktig løsning. På lengre sikt jobber vi selvsagt med å sende tiggerne til Irak – med buss, sier nestleder i FrP Per Sandberg, på vegne av Anders Anundsen som ikke kan kommentere enkeltkommuner.

Sandberg understreker at FrP dermed vil følge flertallet på Stortinget, til tross for at han har lest om annen praksis i utlandet.

– Likevel må vi kunne diskutere om stortingsflertallet alltid skal stå over regjeringen. Spesielt når vi vet at det i utlandet er diskusjoner om man trenger å følge flertallet. I land som Kina, Dubai og Cuba er debatten om dette en helt annen.

Den nye loven for Kyrksæterøra inneholder også formuleringen om at man kan bli straffet for å legge til rette for tigging. Dette medfører at produsenter av kaffekrus, filleryer og pappesker må legge ned i Kyrksæterøra.

– Pappesker som kan brukes til å skjerme for vind og skrive tiggebudskap på, vil være ulovlig. Slik unngår man at flere velger et liv i fattigdom. Fortau blir forresten heller ikke lov.