(Foto: Monique Watne, FrPMedia)
(Foto: Monique Watne, FrPMedia)

Skal ha bitt Hareide i heisen.

Erna Solberg-regjeringen har i ekstraordinært Statsråd i dag besluttet å avlive Per Sandberg. Den direkte årsaken skal være at Sandberg bet KrF-leder Knut Arild Hareide i heisen.

– Fredag hadde Knut Arild vært ute for å lufte Sandberg slik at Sandberg fikk tisset før kvelden. På vei opp glefset Sandberg, fullstendig uprovosert, etter Knut Arild og bet ham i foten, sier Høyres Jan Tore Sanner til 5080.no.

Hareide skal angivelig ha blitt så oppskaket at han truet med å trekke KrF fra hele regjeringssamarbeidet. Statsminister Erna Solberg hasteinnkalte så til ekstraordinært Statsråd på søndag morgen hvor man diskuterte ulike løsninger. Blant annet skal man ha vurdert omplassering, kasterering og krage, før et flertall av ministrene gikk inn for avliving.

Beslutningen ble påvirket av at Sandberg i går ikke var å oppdrive i sin Stortingsleilighet. FrP-representanten hadde slitt seg, og flere regjeringsmedlemmer lette hele natten etter Sandberg før de fant ham sitte og gneldre i Dagsnytt 18-studioet.

– Han var i ok fysisk stand, men hadde i løpet av natten spredd en bunke lisensgiroer ut over gulvet og revet dem opp. Vi mottok flere klager fra naboer på Marienlyst som hadde blitt holdt våken store deler av natten av Sandbergs gjøing, sier en kilde i NRK til 5080.no.

(Foto: Børge Sandnes/FrP Media)
Per Sandberg mens han forsøker å parre seg med en motorsykkel under representantens løpetid tidligere i vår. (Foto: Børge Sandnes/FrP Media)

FrP-formann Siv Jensen bekrefter at partiet vil ta ut dissens i denne saken, mens Per Sandberg krever at spørsmålet avgjøres ved en folkeavstemning til høsten.

– Hvis Hareide opplever å ha blitt bitt, har jeg ingen problemer med å beklage det. Jeg har full forståelse for at han reagerer på utspillet mitt. Likevel må Hareide regne med reaksjoner når han ikke tillater at jeg skremmer duer eller muslimer som går på gaten.