Skjermbilde 2016-08-10 kl. 12.52.53Bank ble ikke trodd.

En mann ble i dag frikjent for bankran av juryen i Eidsivating lagmannsrett. DNB Hedmarks versjon av hendelsen ble ikke trodd.

– Vi er veldig skuffet da min klient hele tiden har hevdet at transaksjonen var ufrivillig. Det er bevist at den tiltalte brukte våpen for å true til seg pengene, sier aktor i saken Camilla Frøistein til 5080.no.

Et sentralt bevis i forsvaret av den tiltalte var at DNB selv valgte å filme hendelsen med et overvåkningskamera.

– På videoen ser vi tydelig at de ansatte er aktive i transaksjonen. Funksjonæren kan ikke gi pengene raskt nok fra seg, hevdet forsvarer Knut Erik Billingstad i sin sluttprosedyre.

Et av jurymedlemmene, som ønsker å være anomym, sier til 5080.no at banken kan skylde på seg selv fordi den hadde så mye penger.

– Og hva gjorde den, med så mye penger, midt i Hamar sentrum på det tidspunktet? Når man viser fram åpne flotte lokaler, er det vanskelig å tolke det som annet enn en invitasjon, hevder jurymedlemmet.

– Det er greit nok å angre i ettertid, men betyr det at hendelsen var et ran?

Et annet viktig bevis for forsvarerne var de store reklameplakatene utenfor banken. Under vitneutspørringen av en av DNBs ansatte spurte forsvarer Billingstad:

– Hvordan kan du si at dere ikke ville gi fra dere penger? Det står med store bokstaver «Penger til å kjøpe bolig eller pusse opp? Vi har løsningen for deg».

Aktor vurderer å anke dommen ettersom hun mener retten har lagt for lite vekt på pistolbeviset og det faktum at tiltalte ropte: «Gi meg alle pengene, ellers blåser jeg hodet av deg. Jeg vet du liker det».