Svein Ekroll i PST (SAKEN FORTSETTER TIL VENSTRE FOR BILDET)
Svein Ekroll i PST (SAKEN FORTSETTER TIL VENSTRE FOR BILDET)

Forsvarer bruk av skjult kamera.

I kveldens utgave av Kokepunkt på 5080 Nyhetskanalen, innrømmer PST at de ikke har noen registre over farlige kunstnere. Dette til tross for at kunstnere har forsøkt ryste samfunnet i over 200 år.

– Jeg kommer nok ikke så godt ut av dette, når dere filmer så tett på ansiktet mitt, sier informasjonssjef i PST, Svein Ekroll når 5080 Nyhetskanalen konfronterer ham med opplysningene.

Programleder Sturle Vik Pedersen, er overrasket over hvor liten kontroll myndighetene har på eksplosive kunstnermiljøer i Norge.

– Det er svært få lover som begrenser samfunnsundergravende kunst. Jeg fikk nettopp høre om et galleri i Kristiansand som ligger bare 50 meter fra en barnehage, sier Pedersen.

I kveldens dokumentar tar Pedersen i bruk bl.a. skjult kamera for å undersøke hvor lett det er å få tak i kunstnerisk materiell i Norge (SE VIDEO UNDER DETTE AVSNITTET. 3 CM UNDER PARANTESENES SLUTT. BARE TRYKK PÅ PLAY, SÅ KOMMER DEN TIL SYNE. IKKE NOE Å VENTE PÅ.)

Kanskje enda mer oppsiktsvekkende, er det at samfunnet hvert år bruker 100 millarder millioner kr på farlig kunst hvert eneste år. Både gjennom utbetalinger fra NAV, rene gaver og ulike stipendordninger.

«Hvorfor er ikke kunstnere og politikere bitrere fiender?», er blant spørsmålene som undersøkes i kveldens program. Og hvorfor måtte Trond Giske sin tid gå av som kulturminister? (SE NY VIDEO UNDER DETTE AVSNITTET. IKKE DEN SAMME, MEN INSTRUKSJONENE FOR Å SE DEN, ER DEN SAMME SOM DEN FORRIGE (SE INTSTRUKSJONER OVER))

Nyhetsredaktør i 5080 Nyhetskanalen, Per Myhren, forsvarer bruken av skjult kamera og andre dramatiske virkemidler i dokumentaren.

– Både skjult kamera, ustø kameraføring og slow motion var helt nødvendig for å få fram disse opplysningene. I deler av programmet, vurderte vi det også slik at programlederen måtte kle seg og ordne håret sitt på en rufsete måte. Slik fikk han formidlet at han bare er opptatt av én ting: Å ta makta.

Se hele Kokepunkt spesial HER.

(SE NY VIDEO UNDER DETTE AVSNITTET. JA, DU HAR VEL BEGYNT Å SKJØNNE HVORDAN DET SKAL GJØRES. OG NÅR VI TENKER OSS OM, HAR DU VEL VÆRT INNOM EN NETTAVIS FØR)