(foto:flickr.com/jmtimages)
(foto:flickr.com/jmtimages)

Ikke tid for særegenheter.

Politiet i Oslo håper folk vil oppføre seg som de pleier når president Barack Obama kommer til Norge:

– Vi håper folk vil oppføre seg normalt, dvs unormalt normalt under besøket. Hvem vet hva som vil få sikkerhetsvaktene til presidenten til å skyte, sier konstabel Ole Bjørn Myhren til 5080posten.

På politiets nettsider kan man finne følgende råd til Oslos befolkning:

– Unngå sær bekledning. Umoderne hårklipp kan vekke mistanke siden det kan virke som du har holdt deg i skjul i flere år for å planlegge et stort attentat.

– Kåte menn med stort lem bør holde seg borte fra områdene rundt Karl Johan. Sikkerhetsvaktene vil ikke ta seg tid til å sjekke om du har en pistol i lommen eller ikke.

– Tynne folk med stort hode tolereres ikke. Er det noe vi har lært av Independence Day er det at svarte folk og presidenter kommer dårlig overens med romvesener.

Myhren håper media vil unngå å skrive for mye om besøket.

– Hvis de absolutt må skrive om det, skulle jeg ønske at de vinklet saken slik at hovedfokuset ble på Wyclef Jeans opptreden under nobelkonserten.

Politiet har allerede vært i samtaler med sentrale deler av medie-Norge og har fått gode indikasjoner på at de skal holde kjeft:

– Vi har til nå vært i møte med VGs Laffen som har lovet å avstå fra å kommentere presidenten. Vi vet jo at noen folk legger opp dagen sin etter Laffen, og de folka vil vi helst ikke ha rundt Obama. Da smeller det.

Oppdatering kl. 14: 30: Stena Line er blitt pålagt å arrangere Kom-som-du-er-cruise under visitten.