Politiet i Oslo har inngått et samarbeid med Westerdals Reklameskole. Polititet sier i en pressemelding at samarbeidet, som først og fremst dreier seg om å navngi politiaksjoner, allerede har båret frukter. ”Operasjon Hvit Snø”, som fotballspilleren Erik Mykland var innblandet i, skal ha vært det første samarbeidsprosjektet mellom oslopolitiet og Westerdals.

Kontaktperson ved Westerdals, Svein Kjørsvik, sier til 5080 at han ble oppringt etter politiets årlige sommerfest med forespørsel om ”den homoskolen (Westerdals. Red anm.) kunne finne på noen jævlig kule navn”. Kjørsvik, som hevder at han har lest Bourdieu, var aldri i tvil om han skulle takke ja til tilbudet, og skal bare ha mottatt positive tilbakemeldinger fra ansatte i politiet. – De sier at navnene inspirerer dem til å gjøre en bedre jobb.

Kunnskapen om politiarbeid skal være god blant Westerdals elever. – Tilfeldigvis har jeg nettopp sett alle sesongene av ”The Wire” som jeg fikk kjøpe billigere, ettersom jeg har en helgejobb på Platekompaniet”, sier en fornøyd Kjørsvik.

Også politiet i Romeriket skal ha samarbeidet med Westerdals. Til nå har det bare dreid seg om operasjon ”Bossy”. – Politiet på Romeriket kjøpte en hel pakke, bl. a. med musikkforslag for å fyre poltimennene opp før aksjon og… ja, navnet da.

Marianne Myking ved Romerikets Politi sier i en e-post til 5080 at ” valget av musikk (Bruce Springsteen) til akjsonen var særlig heldig. Gutta ble så gira at aksjonen gikk over til å bli tidenes fest etter at arrestasjonene var unnagjort.” Festen skal, etter det 5080 erfarer, ha resultert i en rekke legendariske billedserier på nettstedet Facebook.