(foto: Politiets Fellesforbund)
(foto: Politiets Fellesforbund)

– Streik styrker samholdet.

Denne uken kom Politiets Fellesforbund og regjeringen til enighet i politikonflikten. Men leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, vil ikke helt gi opp streikingen:

– Litt streiking kan umulig skade. Å streike er noe av det kjekkeste vi har gjort på lenge. Det har virkelig styrket samholdet i politiet siden det ble sånn oss-mot-hele-jævla-verden-greie. Det ville være idioti å forkaste noe som fungerer så fint, sier Johannessen.

Ifølge Johannesen var streiken svært positivt for politiets selvbilde.

– Da vi streiket følte vi virkelig at jobben ble verdsatt. Ingen fortalte at de verdsatte oss, men må huske på at jeg fikk være mye på TV, sier en fornøyd Johannessen.

Politibetjent Yngve Ekroll er glad det fortsatt vil bli litt streiking. Han er mest begeistret for de ulovlige aksjonene:

– Ulovlige aksjoner er eneste gang vi får være på kant med loven (utenom når vi banker narkomane) og det nærmeste vi kommer en spionfilm. Man får et så utrolig adrenalinkick av å sabotere skytetester, ringe inn og si man er syk eller bruke ekstra lang tid på do. En del av mine kollegaer klarte en stund ikke å gi seg når helgen kom, og iverksatte ”gå sakte-aksjoner» i hjemmet. De fleste endte opp med å bli skilt, noe som var bra, da det ga mer tid til streiking, forteller Ekroll.

– Ah, vi burde ranet en bank og fyllt opp streikekassen. Da kunne vi holdt på med dette på heltid! drømmer Ekroll.