Skjermdump: instagram/helvetes forgård

Trøndelag politidistrikt bekrefter at de på ny har pågrepet Petter Northug Jr. 

– Vi fattet mistanke etter flere meldinger om en person i Trondheim sentrum som totalt manglet selvinnsikt og skamvett. Da vi undersøkte nærmere, viste det seg å være Petter Northug Jr, forteller etterforskningsleder Bjørn Skarsbø. 

Hjemme hos skistjernen fant politiet et parti på elleve julesanger. Alle ser til forveksling ut som vanlige julesanger, men er av en slik kvalitet at de kan føre til store skader på det sentrale gå-på-nervene-systemet. Skarsbø understreker at de ser alvorlig på saken. 

– Han er et forbilde for mange unge. Det er ingenting som tyder på at han har vært beruset under produksjonen av disse sangene, noe som bare gjør det mer alvorlig

Selv mener Northug at sangene var til eget bruk. 

– Den pågrepne har forklart at disse sangene ikke var ment for salg eller distribusjon, fortsetter Skarsbø, som anslår at sangene har en gateverdi på mellom null og null kroner.

Venner og familie har i en lengre periode vært bekymret for at Northug vanket i et dårlig musikermiljø.

– Det er heller ikke noen hemmelighet at Petter tidligere har lest opp fra manus skrevet av en gruppe tekstforfattere på siden av det norske samfunnet, forteller en nær venn. 

Ifølge opplysninger 5080.no sitter på har Northug i avhør bekreftet at teksten er skrevet andre, men han ønsker ikke å navngi noen i det lyssky First House-miljøet.