(foto: flickr.com/afaq)
(foto: flickr.com/afaq)

Frykter hun ikke kan skryte av sin sønn.

Deeyah Hussain, mor til Nasrullah Hussain (21), mener det bør bli obligatorisk for unge menn å studere enten jus, ingeniør eller medisin.

Deeyah Hussain, som bor på Grønland, reagerer sterkt på rådgiver ved Nasrullah Hussains skole, som for noen år siden antydet at gutten burde gå på en yrkesskole.

– Bør det ikke være en grunnleggende rettighet å forfølge sine drømmer? Da jeg og min mann kom hit til Norge, var drømmen vår at Nasrullah skulle bli enten lege, ingeniør eller advokat. Skolen bør ikke forlede unge mennesker til å svikte sine foreldres drømmer, sier Deeyah bestemt.

Hun forteller om en oppvekst i kummerlige kår, hvor hun fryktet en fremtid der hun ikke kunne skryte uhemmet av sin sønn til resten av slekten.

Deeyah Hussain mener det haster å implementere hennes forslag i lovverket.

– Min sønn har endelig klart å skaffe seg artium, og nå sier ryktene i det pakistanske miljøet at han vurderer å begynne på kunsthistorie på universitetet. Her bør staten gripe inn. Det er tross alt foreldrenes oppgave å oppdra barna, og det bør staten støtte.

Om det ikke blir obligatorisk for alle menn, mener den pakistanske moren det i alle fall bør bli obligatorisk for hennes sønn.

– Vi vil bare det beste for ham, og alle vet jo at det beste er en sikker og prestisjefull jobb som lege, avdokat eller ingeniør. Staten kan forøvrig også gjøre det obligatorisk for ham å bo hjemme til han gifter seg med kvinnen vi har funnet til ham.

Deeyah Hussain får derimot motbør fra kinesiske mor, Miyu Lang, som vil gjøre det obligatorisk for oppvoksende barn å bli verdenskjente utøvere av klassisk musikk.