(Foto: flickr.com/naiadsspring)
(Foto: flickr.com/naiadsspring)

– Stakk i hjertet.

En mann i Oslo ble tirsdag anmeldt for forsøk på overfallsvoldtekt av en kvinne i Sofienbergparken. Mannen tar anmeldelsen tungt.

– Jeg kjente et stikk i hjertet. Jeg erkjenner straffskyld, men skjønner ikke hvorfor Janne skriver i anmeldelsen at hun var et tilfeldig offer. Jeg ser på Janne som en venn, sier overgriperen.

Han forteller at kvinnen ved flere anledninger har kjøpt snus i butikken hans, og at de har hatt hyggelige samtaler i andre sammenhenger.

– En kveld gjemte jeg meg bak søppelspannet utenfor huset hennes. Da ropte hun «Hei, hva i all verden gjør DU her?» Hun var altså tydelig opptatt av hvordan jeg hadde det, forklarer mannen som også har videoopptak av samtalen.

Nå ønsker han en debatt om hvordan man omtaler voldtekt i offentligheten.

– Voldtekt er et tema med mye følelser, også for gjerningsmannen. Jeg skulle ønske folk tenkte mer gjennom hvilke signaler de sender ut når de anmelder voldtekter.

Overgriperen synes det gjør spesielt vondt å motta anmeldelsen på valentinsdagen. Ifølge mannens advokat, Oscar Fjellstad, vurderer han nå å anmelde kvinnen for falsk anmeldelse.

– Rett skal være rett. En jury vil nok tro ham når de får høre at hun gikk kledd i en blå tettsittende bukse. Alle som kjenner overgriperen vet at blå er hans yndlingsfarge.