(foto: flickr.com/orsorama)

Nedgangstider for Islam-kritikere.

NAVs attføringsprogram har i de siste dagene opplevd en voldsom pågang fra avdankede nettdebattanter.  NAV-sjef Helge Frøystein forteller til 5080.no at kapasiteten på flere NAV-kontor er sprengt.

– Det strømmer inn nye påmeldinger fra tidligere islamkritiske bloggere og nettdebattanter. Vi har rett og slett ikke ressurser til å hjelpe alle, sukker han oppgitt.

Lars Magnesen, tidligere kjent som bloggeren «Vikfyr», er en av eks-nettdebattantene som har kontaktet NAV.

– Hele mitt livsprosjekt ble revet fra meg. Etter de Breivik-greiene var det liksom ikke noe stemning for at Islam er den største trusselen mot det norske samfunnet. Dessuten har salget av mine hjemmelagde medaljer gått trådt.

NAV-sjefen tror det vil ta lang tid før man får gruppen ut i arbeidslivet.

– I morges hjalp jeg en mann å fylle ut et enkelt søknadsskjema. Vi brukte vel over to timer fordi han insisterte på å fylle ut med store bokstaver, utropstegn og ulike nicknames.

En av de største utfordringene, ifølge Frøystein, er å tyde de speisielle CV-ene.:

– De har ingen formell utdannelse, men noen hevder at de har lest så mange blogginnlegg at det tilsvarer «10 til 20 bachelorgrader». En hevdet at han hadde arbeidserfaring tilsvarende en direktørstilling, fordi han har skrevet over 14 millioner engelske ord de siste 5 årene.