Foto: flickr.com/Ane Charlotte Spilde, Aktiv I Oslo.no

Tirsdag kl. 16 la byrådsleder i Oslo Raymond Johansen fram en plan for fyll i hovedstaden.

– 27. april er en merkdag. I dag starter vi en gradvis åpning av tidenes fyllefest her i Oslo. Åpningen må skje gradvis og kontrollert slik at vi er sikre på at grøftefylla kan vare til langt ut på sommeren, sa byrådslederen på pressekonferansen.

Johansen mener det er på høy tid at Oslos innbyggere får drikke seg sveiseblinde sammen med andre.

– Nå er det mange som er tørste. Flere grupper har hatt det svært tungt, særlig de som liker å ha det gøy. Derfor åpner vi nå for at man kan ha det gøy både inne og ute.

Ikke for fort fram

Annonseringen skjer noen dager før helgen slik at Oslo-folk får tid til å intimbarbere og finne fram bukser, forklarte Johansen.

– Her må vi nemlig ikke gå for fort fram, advarte han. 

– Mange har glemt hvordan man kler på seg bukser. Det er viktig å huske på at i bukser er det både knapp og gylf. Man kan ikke bare trekke dem på seg som jogggebukser og gå på fest. Dette kommer kommunen til å sende ut informasjon om på flere språk.

Fra og med 4. mai vil dessuten alle vaksinerte innbyggere i Oslo få utdelt vaksinepass og et hefte med drikkeleker. 

– Dette er en stor dugnad hvor vi alle må hjelpe til med å forsøple sentrumsgatene.

Sterke reaksjoner

Bare få minutter etter budskapet kom reaksjonene fra Oslos innbyggere. Svein Østvik, også kjent som «Charter-Svein», «Smitte-Svein» og «Kari Jaquesson-Svein», ble innlagt på sykehus med store brannskader. Reality-kjendisen ble så begeistret at han tente fyr på en flaske anti-bac mens han drakk den.

En mann i 20-årene på Majorstua var svært positiv da han møtte 5080.no.

– Endelig! Jeg tolker det som ble sagt på pressekonferansen som at jeg nå kan møte 2-3000 mennesker i parken. Og så virker det som at alt det med to meters avstand og metoo er over. 

Frykter konsekvensene

Budskapet falt dessverre ikke i god jord hos avgangselevene. Russepresident Sivert August W. Leirbakk frykter konsekvensene for årets russ.

– Vi har gått på skole i 13 år og planlagt russefeiringen i lang tid. Da er det ikke noe gøy at hele byen skal ha det like gøy samtidig. Hva er poenget med å flashe pupper, krabbe utenfor slottet eller ha sex i en rundkjøring når alle andre gjør det?