Foto: Flickr.com/dronepicr

Smittesituasjonen i Norge gjør at man nå innfører nye koronaregler. I Oslo-skolen er det bare elever som tester negativt som må holde seg hjemme. 

– Dette gjør vi for å lettere få gjennomført undervisningen og få flest mulig inn i en normal undervisningssituasjon, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll.

Godt opplegg

Hun understreker at de elevene som ikke har korona vil få et godt opplegg med digital undervisning.

– Det er uansett ikke så mange dager det er snakk om. Alle elever er hjertelig velkomne tilbake på skolen så snart de kan vise til en positiv koronatest. 

Nye regler

Fra og med neste uke vil det samme prinsippet gjelde for resten av samfunnet. 

– Det blir enklest for alle hvis det bare er de som ikke har korona må karantene. Ja, det er et stort inngrep i folks liv, men det gjelder heldigvis ikke så mange, forklarer assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Personer med symptomer på andre luftveisinfeksjoner må for det meste holde seg hjemme, men kan gå korte turer på butikken e.l. 

– Målet er at vi fortest mulig kan komme tilbake til normalen igjen, og da mener jeg at vi kan gå ut og drikke øl igjen. Det blir helt feil hvis koronafriske personer tar opp plassene på puben til tusener av syke nordmenn. 

Vant til slutt

Tiltakene er i tråd med hva flere har etterlyst i lang tid. 

– Dette viser seg at det lønner seg å kjempe. Vi vant til slutt, jubler vaksinemotstander Kristoffer Østerbø fra sin respirator.