(Foto: flickr.com/aktivioslo)
(Foto: flickr.com/aktivioslo)

– Del av et større nettverk.

Politiet i Oslo lanserer i dag en narkotikakampanje rettet mot elevene i Oslo-skolen. Hensikten med kampanjen er å advare barn og unge mot å kjøpe hasj fra Oslo-politiet.

– Vi ser nå en ny gruppe hasjselgere i markedet. Dette er profesjonelle aktører som er del av et større nettverk med internasjonale forgreininger, sa konstabel Torgrim Bakke til ungdommene på Røa ungdomsskole i dag.

– Mange av dem er bevæpnet. Det er ikke lenge siden de skjøt en kvinne på Grønland.

Elevene fikk se eksempler på ekte klumper av hasj og politiuniformer, som er to av kjennetegnene på politiet i Oslo.

– Hvis dere ser en person i en slik uniform, kjøp aldri noe av denne personen. De har ikke edle hensikter, advarte Bakke.

– La det aldri være noen tvil: Disse folka selger ikke hasj for å være snille. De styres av kyniske bakmenn som ikke bryr seg om du får en god rus. De er skruppelløse og ikke redde for å bryte loven.

Politiet viste også fram flere av redskapene som Oslo-politiet benytter.

– Dette er ikke en bonge, men en batong. Personer som går rundt med disse, bør man holde seg unna. Batonger brukes ikke til røyking, men stikkes inn i svelget på motstandere, fortsatte Bakke.

Presentasjonen gjorde inntrykk på elevene. Ida Jacobsen (14) forteller at hun har lagt merke til denne gruppen i bybildet før:

– Nå vet jeg at de er råe og hensynsløse personer som hever seg over samfunnets normer og regler. Det burde jeg kanskje skjønt fra før, ettersom de rir rundt på hester som bæsjer der vi går.