Snøkaos skyldes værblogg
Snøkaos skyldes værblogg

I løpet av morgentimene har det tikket inn mange meldinger om Osloborgere som har blitt lurt av en vær-blogg.

Gørhild Bakkestad var blant dem som gikk til en vær-blogg for å sjekke været for denne uken. Dessverre for Bakkestad, hadde ikke bloggen blitt oppdatert siden forrige uke. Bakkestad gikk derfor ut med småsko i den dype snøen, og ble skikkelig våt på beina. Da hun skulle kjøre ut bilen, endte hun med å kjøre seg fast. – Utrolig frustrerende at myndighetene ikke kvalitetssjekker blogger, sier Bakkestad oppgitt.

Bakkestad er ikke den eneste som har blitt rammet av denne vær-bloggens manglende oppdateringer. 5-klassingene ved Ruud barne- og ungdomsskole, hadde satt av hele mandagen til å plante tulipanløk.

– Vi ble ganske lange i maska da vi så all snøen. I følge værbloggen skulle det bli skyet vær og tre plussgrader, sier klasseforstander, Gerd Karin Lynggård. I følge Lynggård prøvde elevene å grave i noen timer, men etter flere uhell (de minste elevene ble begravet i snø), valgte de å gi opp hele prosjektet.

5080posten har i hele dag prøvd å komme i kontakt med eieren av værbloggen, men siden opphavsmannen ikke har oppgitt navnet sitt, har det vært umulig å få tak i telefonnummeret. Noen har antydet muligheten for at bloggen kan være en satirisk værblogg, men Bakkestad fnyser av dette: – Blogger og nettaviser er en kilde til informasjon. Ikke noe annet.